torsdag 31 maj 2012

KREATIV MÅLNING PÅ PRYLAR

 

Jag tycker den här bilden är så inspirerande! Visst blir man sugen på att doppa en pensel i vit färg och gå lös på prylar, gärna korgar i naturmaterial för att få den där lite lagom robusta känslan! Det behöver inte vara så noggrant gjort, inte alls perfekt. Då blir resultatet mer livfullt och kreativt, en fin accent till hemmet.

 

Vitmålade möbler, IKEA

Foto: Roland Persson för IKEA/Livet Hemma

onsdag 30 maj 2012

MAROCKANSKT KLINKER FRAMFÖR SPISEN

 

Jag har helt förälskat mig i marockanskt kakel och klinker, det är så fint! Eftersom plattorna är så dekorativa räcker det ofta att använda dem på en liten del av ett rum. Som här till exempel, där man har nöjt sig med några få plattor framför en öppen spis.

 

Kakel framför spisen, Leva och Bo

Foto: Leva & Bo

måndag 28 maj 2012

TOMMA RAMAR MED INNEHÅLL

 

Att använda sig av tomma, udda ramar och sedan fylla dem med innehåll kan vara riktigt fint!

 

Lisa Bengtssons tapet Familjen består av ett vackert kollage av udda ramar. I ramarna kan man själv sätta sina favoritbilder och foton.

Lisa Bengtsson, Familjen, Resumé

 

Här har man använt udda ramar (vissa är inglasade med bilder, medan andra saknar glas) och kombinerat dem till ett vackert mönster på väggen.

Ramar, Homedit

 

Det här kollaget av ramar är än så länge är tomma, men visst skulle det vara fint att sätta in några bilder i vissa av ramarna.

Tomma ramar, An Ordinary Woman

 

Här är en annan superbra idé som visar att man kan måla en hel vägg med skoltavelfärg och sedan rita ramar med tavelkrita.

Ramar målade med skoltavelfärg, Chic and Deco via An Ordinary Woman

Foto: Resumé, Homedit, An Ordinary Woman

SNYGGASTE BETONGKLOCKAN

 

Jag har länge tittat på Tove Admans fina betongprodukter och nu är jag äntligen ägare av hennes lilla fina klocka. Samtidigt som jag är lycklig över mitt köp är jag lite ledsen för jag köpte den i samband med att Norrgavel ska stänga här i Västerås. Klockan var nedsatt 40 %, vilket var trevligt men jag kommer verkligen sakna Norrgavel!

 

Tove Admans betongklocka

Tove Admans betongklocka

Tove Admans betongklocka

Foto: Åse Balko – Interiörguiden

söndag 27 maj 2012

VACKRA BLOMMOR PÅ TAPETEN

 

Sommaren är här, vilket även speglar sig i Midbecs vackra och sommarblommiga tapeter i nya katalogen Ambiance. Låt slingrande rosor i härliga färger pryda dina väggar och matcha dem med sprakande, enfärgade tapeter för det kompletta rummet!

 

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Midbec, Ambiance

Foto: Midbec, Åse balko – Interiörguiden

lördag 26 maj 2012

HELG, SKÖNA HELG!

 

Det är helg och det är riktigt härligt väder ute, och jag är ledig! Jag och maken har haft en riktig superdag tillsammans, vi började med en mysig pick nick (med köpt sushi, perfekt pick nick-mat, hi, hi!) i gräset under ett lummigt träd och nu avslutar vi dagen med champagne och hummer. Ibland måste man fira att man är lediga tillsammans helt enkelt! Snart börjar Mello och då ska vi självklart heja på Loreen!

Ha en fortsatt fin helg!

 

Lördagslyx

Foto: Åse balko – Interiörguiden

NYA, FINA TAPETER FRÅN MIDBED

 

En sak som jag verkligen saknar nu när jag har bytt jobb är att jag inte längre har möjligheten att stå och bläddra igenom och granska varje ny tapetkatalog som kommer ut, något jag gärna skulle ha gjort med den här.

Den här nya tapetkollektionen kommer från Midbec och heter Oyster. Jag är ganska svag för asiatiska inslag, förutsatt att det inte blir kitschigt, men jag tycker allt att flera mönster i den här katalogen verkar hålla måttet!

 

Midbec, Oyster

Midbec, Oyster 3

Midbec, Oyster 4

Midbec, Oyster 2

Midbec, Oyster 8

Midbec, Oyster 1

Midbec, Oyster 7

Midbec, Oyster 9

Midbec, Oyster 6

Foto: Midbec, Åse – Interiörguiden

fredag 25 maj 2012

HUS SOM BLOMKRUKOR

 

Det här är ett projekt man faktiskt kan göra själv utan större problem: blomkrukor med formen av hus. Visst är de söta!

 

Hus, Pinterest

Foto: Pinterest

torsdag 24 maj 2012

SKA DU MÅLA HUSET IDAG?

 

Här är ett tips för alla er som ska måla huset i sommar men som är osäkra på om vädret är ok eller inte. På sajten Ska jag måla huset idag kan man titta in och få tummen upp eller tummen ner om det är säkert att måla eller inte. Med tanke på att vädret kan ändras snabbt är det så klart bäst att inte lita blint på tjänsten : )

 

Ska jag måla huset idag, Happy Homes

Foto: Happy Homes

onsdag 23 maj 2012

INTERIÖRER SVART OCH VITT

 

De här fina interiörerna i svart och vitt har jag hittat via stylisten Emma Thomas hemsida. Jag gillar enkelheten samtidigt som jag fascineras av kombinationen de vackra formerna: tegelstenarna och de runda mjuka formerna i möbler, lampor och tyget.

Gillar du kombinationen svart och vitt? I så fall hittar du ännu mer inspiration här.

 

Svart och vit interiör, Emma Thomas 4

Svart och vit interiör, Emma Thomas 1   Svart och vit interiör, Emma Thomas 2

Svart och vit interiör, Emma Thomas 5

Foto: Via Emma Thomas

tisdag 22 maj 2012

BOKHYLLA AV RÖR

 

Har du ett gäng rör och kopplingar över sedan senaste VVS-jobbet där hemma? Vilken tur, för då kan du göra en bokhylla av dem! När du ändå håller på kan du ju passa på att skruva ihop en  klädställning också!

 

Bokhylla av rör, Homedit

Foto: Homedit

INTRESSANT INTERIÖR MED FINA DETALJER

 

Den här interiören blir bara mer och mer intressant ju mer jag tittar på den!

Det här har jag kommit fram till: Jag gillar de små husen på rad uppe på hyllan. Varför sitter förresten inte konsolerna på hyllan med jämna mellanrum? Har du sett den andra hyllan på väggen med flaskorna, visst ser den ut som en liten pallkrage? Taveldukarna som står lutade mot väggen ser lockande ut, de är för vita, jag vill dra en pensel med färg över dem! Hm, lampan, hänger inte den lite för lågt? Jag gillar den blå vasen på bordet, den vita också. Vilken tur att de inte har målat det fina golvet, snälla gör aldrig det! Pallen är fin däremot gillar jag inte plaststolen.

Tänk så mycket man kan se! Vad ser du?

 

Interiör, Emma Thomas

Foto: Via Emma Thomas

måndag 21 maj 2012

TRÄDSTAM SOM VINSTÄLL

 

Här är det någon som har tagit steget lite längre och inte bara nöjt sig med att släpa in en trädstam utan även gjort om stammen till ett vinställ! Ja, varför inte!

 

Träd som vinställ, Homedit

Foto: Homedit

söndag 20 maj 2012

FAVORITKOMBO NR 2 I ARBETSRUM

 

I förra inlägget visade jag en av mina favokombon som består av vitt, svart och brunt, här kommer en annan fin kombo: vitt och grått tillsammans med ljusa, trärena möbler. Visst är det en perfekt färgkombination i, låt oss säga, arbetsrum!

 

Arbetsrum, Decor8

Arbetsrum, Better Homes and Gardens

Kontor, IKEA

Organiserat moodboard, vtwonen

Foto: Decor8, Better Homes and Gardens, IKEA, vtwonen

lördag 19 maj 2012

REPRIS PÅ FAVORITKOMBO

 

Ännu en gång återkommer jag till min favoritkombo: svart, vitt och brunt. Det är en finfin kombo både inomhus och utomhus! De svarta panelväggarna är riktigt tjusiga och björken är en gammal favorit, så vill jag ha det!

 

Svart panelvägg, Pinterest

Träd inomhus, Carl Hansen

Svart ovh brunt utomhus, Pinterest

Foto: Pinterest, Carl Hansen

 

 

Här kan du se fler fina inspirationsbilder i samma tema:

torsdag 17 maj 2012

FÄRGGLADA TAPETER FRÅN INTRADE

 

InTrade bjuder alltid på färgglada tapeter, det gäller även den här nya tapetkollektionen, Kew. Här kombineras blommor, växter, fåglar och medaljonger på ett vackert och lekfullt sätt, perfekta tapeter för den som vill få in lite färg i sitt hem!

 

Kew, Intrade

Foto: InTrade, Åse Balko –Interiörguiden

 

 

Här hittar du fler tapetnyheter:

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com