lördag 7 juli 2012

VILKA ACCENTFÄRGER SKULLE DU LÄGGA TILL?

 

Att använda sig av en svart och vitt bas i sitt hem gör livet enklare, speciellt när man funderar på vilken accentfärg man vill lägga till. Alla färger fungerar ju utmärkt. Dessutom kan man ju byta färg när man vill.

Vilka accentfärger är dina favoriter och vilka har du lagt till hemma hos dig?

Själv gillar jag blått, turkost, lila och rött. En annan uppstickare är gult, men då föredrar jag en grå bas istället för vit. Jag är även lite svag för cerise i små mängder men är rädd att jag skulle tröttna på färgen.

 

Oh la la la vilket matrum. Jag vill så gärna ha stolarna Eames DSW! Min accentfärg härinne skulle nog bli petrolblått.

Eames stol, Apartment Therapy

 

Vidare mot köket. I vårt kök gillar jag rött som accent, mycket för att vi har hushållsapparater från OBH Nordica som är chiliröda.

Kök, Vtwonen

 

Hallen får gärna vara svart och vit för min del eftersom både kläder och skor bidrar till så mycket färg och plotter. I vår hall skulle man kunna tro att det bor en familj på tio personer, så mycket plats tar våra jackor, väskor och skor (vi är tre), någon som känner igen sig?

Hall, Vosgesparis

 

I sovrummet skulle jag använda blått, petrolblått och kanske lite turkost för att ge rummet en känsla av svalka (blått är en kall färg). Vackra gardiner skulle få löpa från tak till golv för att skapa en känsla av hotellrum.

Sovrum, Apartment Therapy

 

I vardagsrummet skulle jag lägga in blått, turkost och lite lila i kuddar, plädar, ljus och andra småprylar. Jag kanske skulle smyga in en liten röd grej också för att binda ihop rummet med köket.

Vardagsrum, Alvhem

Foto: Apartment Therapy, Vtwonen, Vosgesparis, Alvhem

2 kommentarer :

Susanne sa...

Hemma hos oss går accentfärgerna i gult, rött, smutsgult, blågrått och vissa rum cerise. Även i vårt kök är det röda detaljer, pga OBH Nordicas Cilliserie.
Gillar även petrolblått, såå fint.

EM (elsamarianne) sa...

Färger, färger...
just nu är frågan:
Vita väggar, ekparkett:
vita matrumsmöbler
eller svarta?
Ska lacka om... samma bord som du lackade, du vet. Och stolarna. Vita, va? Så kan man klä stolarna i vad man vill sen... Har hittat en lackerare som gör det billigt men inte så billigt att jag vill göra om det flera gånger ;-)
kram EM

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com