söndag 19 februari 2012

VÄLKOMMEN HEM ASUS!

 

Jag fick ge upp igår. Datorn ville bara vara med mig korta stunder för att sedan återgå till en skön dvala i ett förlamat tillstånd. Internet slutade nästan fungera helt, om jag var snabb kunde den snappa upp en eller två sidor innan datorn gav upp igen. Word började strula, ännu fler program började ge vika. Jag har haft min Toshiba i snart fem år och den har fått jobba hårt, ofta flera långa timmar varje dygn.

Mitt i alla upplivningsförsök, djupa suckar, och en hel svordomar, drog maken med mig till NetOnNet. Det är dags, sa han. Medan jag hade arbetat med mina upplivningsförsök hade maken ringt vår personliga support och fått råd om en ny dator som skulle kunna passa mig och mina behov. Det blev en Asus (jag gillar PC och har för tillfället inte råd med Apple).

Jag och Asus håller på att lära känna varandra nu. Förutom en skroll som jag inte har blivit vän med än (Toshibans skroll gav upp för flera månader sedan, så vad är problemet, jag har ju en skroll!) så faller datorn mig mer och mer i smaken. Vi börjar bli riktigt goda vänner!

 

IMG_2441

 

Är det så här en dator ska fungera? Så snabb den är, den startar på en gång! Den öppnar programmen snabbt som vinden och jag kan redigera bilder med ett klick och sedan spara dem på en gång. Vanligtvis brukar jag gå och fixa kaffe under tiden, eller något sådant!

 

IMG_2442

 

Under gårdagskvällen installerade jag några av de gratisprogram jag inte kan leva utan som bloggerska:

  • Windows Live Writer – här skriver jag alla mina inlägg, jag är aldrig inne i Blogger och skriver.
  • Windows Live Photo Gallery – enkelt bildredigerarprogram.
  • PhotoScape – Bildredigerarprogram, riktigt bra om man vill skapa fina ramar eller kollage av sina bilder.
  • Gimp – Något mer avancerat bildredigerarprogram som jag använder när jag ska fixa till mina tapetbilder.
  • PicPick – Öppnar sig automatiskt när man tar skärmdumpar.

De andra programmen som inte är gratis får jag vänta några veckor på innan jag får hjälp med, men det är ok. Har du några favoritprogram du inte kan leva utan?

8 kommentarer :

Knaada sa...

Jag skulle dö utan hela CS!

Photoshop - för bildredigering och kollage
Illustrator - för illustrationer och typografi
InDesign - för att sätta ihop dom båda

Lycka till med din nya kärlek!

Dessi at [Home and desire] sa...

Så härligt med en ny dator! Något bildredigeringsprogram kan jag inte leva utan. Som deltagare i kursen har man förmånen att köpa CS5 til ett riktigt bra pris, så den skulle jag helt klart säga nu!

Johanna Stålros sa...

Skönt va, att slippa allt strul och kunna koncentrera sig på den man ska;) Kram

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Grattis till en ny fungerande dator, som bloggerska är det ju ditt viktigaste arbetsredskap. Tack för tipsen av ovanstående program, mycket matnyttigt som jag tänker ladda hem.

Ha en fin söndag!

Kram Victoria

creando sa...

Grattis till ny dator! Visst är det hänförande med en fullt fungerande? Jag har ju precis förnyat min också...

Här börjar det luta åt cs5 som nu går för fullt. Men jag är bara i startgroparna, så småningom kommer programmet att vara än mer oumbärligt gissar jag...

Proforma - Irene sa...

Grattis till nya datorn! Jag har också en Asus som vi köpte inför Kinaresan förra sommaren, jag stortrivs med den. Trodde aldrig jag skull vänja mig vid en sådan liten skärm men det funkar hur bra som helst (hade en stooor på den stationära).
Jag skulle aldrig klara mig utan Photoshop. Och FastStone men där har du ju PicPick. Jag ska kolla upp dina andra, de verkar intressanta!
Kram

EM (elsamarianne) sa...

Grattis till din nya vän.
Gav dottern min pc, har ju Mac nu. Mannen har en stationär Toshiba. Men ett program/paket (gratis) som vi inte skulle klara oss utan i nåt av världar, är Openoffice.org
Vi kör Avast Virus, gratisversionen, och det funkar bra på pcn.
Är det den som scrollar till höger i mouse-paden? Det tar lite tag att lära sig den...
kram EM

Åse - Interiörguiden sa...

Tack alla ni och för era goda råd! Jag hade CS på förra datorn och hoppas kunna ordna det på den här också.

Angående skrollen så måste man hålla ner två fingrar parallellt och skrolla med båda samtidigt. Det är lite trixigt men jag börjar få in tekniken nu.

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com