tisdag 31 maj 2011

HEMMA HOS THERESE SENNERHOLT

 

Via bloggen [room] by sofie hittade jag hem till duktiga AD:n Therese Sennerholt, du vet hon med de läckra citattavlorna. Det är SvD som bjuder på det här hemma-hos-reportaget. Visst var det lite väntat att se att Thereses hem främst går i svart och vitt. Fint är det i alla fall! Här kan du läsa hela artikeln.

 

Hemma hos Therese Sennerholt, svd 2

 

Hemma hos Therese Sennerholt, svd 3

 

Hemma hos Therese Sennerholt, svd 4

 

Hemma hos Therese Sennerholt, svd 5

 

Hemma hos Therese Sennerholt, svd 7

Foto: Ann Lindberg via SvD

 

 

Här kan du titta på några av Therese Sennerholts fina citat:

SOMMARDUKNINGAR

 

Att skapa snygga dukningar har aldrig varit min grej, jag har nog aldrig riktigt försökt heller om jag ska vara ärlig. Så vad gör man när sommarbordet är dagens tisdagstema hos Fabriken? Jo, man löser det genom att leta runt bland Martha Stewarts många tips, och vips så har man ett gäng bilder som får representera dagens dukningstema!

Martha gillar uppenbarligen storslagna och fantasifulla centerpieces, något som känns väldigt mycket överkurs för min del, men visst är det spännande att titta på!

 

Sommardukning 1, Martha Stweart

 

Sommardukning 2, Martha Stweart

 

Sommardukning 3, Martha Stweart

Foto: Martha Stewart

måndag 30 maj 2011

INSPIRERANDE KLOCKA

 

Jag tyckter den här klockan är inspirerande. Klockan är egentligen lite väl färgglad för min smak men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att göra något liknande själv med då med neutrala färger, kanske i olika gråtoner och med en spännande accentfärg.

 

 

Klocka, Trendir

Foto: Trendir

 

Här kan du titta på fler inspirerande klockor:

SLOW WOOD

 

Christien Starkenburg heter designern bakom dessa otroligt vackra möbler som tillverkas för Studio Aandacht. Formen är så enkel men är samtidigt otroligt uttrycksfull. Serien har fått namnet Slow Wood efter användningen av en färg med väldigt lång torktid.

 

Bord, Christien Starkenburg för Studio Aandacht   Bord, Christien Starkenburg för Studio Aandacht

Bord, Christien Starkenburg för Studio Aandacht   Bord, Christien Starkenburg för Studio Aandacht

Bord, Christien Starkenburg för Studio Aandacht   Bord, Christien Starkenburg för Studio Aandacht

Foto: Ben Lambers, Stylign: Tatjana Quax via Studio Aandach

LÄCKER KRYDDFÖRVARING

 

Har du sett en sådan läcker kryddförvaring förut! Vet någon var de här kryddburkarna går att få tag på, det stod nämligen ingenting om det i anslutning till bilden.

 

Kryddförvaring, Home Decorating trends

Foto: Trendir 

 

Här kan du titta på mer förvaringsinspiration:

söndag 29 maj 2011

VASER MED OVÄNTADE FORMER

 

Jag har blivit stört förälskad i de här vaserna, Oväntad, från IKEA. Visst är de fina! Jag ser framför mig hur fint de skulle passa i lilla lägenheten. Tur att IKEA ligger fem minuter från jobbet, jag kanske tar en tur förbi nästa vecka!

 

Vas, Oväntad, IKEA

Foto: IKEA

NYTT BORD OCH NY MATTA

 

Jag måste berätta om vår fredag. Maken hade kommit hem redan i torsdags, fast han egentligen skulle vara borta några dagar till, vilken lycka! Han tog sovmorgon på fredagen och jag tog en långfrukost (jag var ledig) och medan jag läste morgontidningen såg jag att den soffa vi har köpt till illa lägenheten nu var sänkt med 3000 kr, vi hämtade alltså ut den fyra dagar för tidigt! Vår vanliga otur.

Så fort maken vaknat till liv och gjort sig i ordning åkte vi till Nordik där vi köpt soffan. Killen vi pratade med var mycket hjälpsam och efter några minuters diskussion fick vi tillbaka 2500 kr, handpenningen gick vi alltså miste om, men tro mig, vi var sååå nöjda!

Eftersom det var rea på Nordik passade vi på att titta oss omkring och hittade faktiskt ett bord och en matta till lilla lägenheten till ett fantastiskt pris!

Vi åkte hem, packade bilden, tog en sväng förbi Barkaby Outlet (eftersom det var på vägen) och åkte sedan till lilla lägenheten. Vi hade en del städning kvar sedan vi tog över lägenheten så vi skrubbade golven och rengjorde toaletten ännu en gång.

Synd att jag inte hade hunnit köpt gardiner, men jag trodde inte att jag skulle komma till lägenheten förrän om några veckor igen. Men visst blev det fint med den nya mattan och bordet, vi är supernöjda! Så här såg det ut innan.

 

Lilla lägenheten

Foto: Åse – Interiörguiden

BLOMMOR PÅ RAD

 

Jag gillar verkligen när man sätter flera vaser på rad och dekorerar dem men en eller flera blommor. Det är enkelt men samtidigt så fint.

Idag är det söndag igen och det är skönt att vara ledig. Själv har jag tagit en (för mig) lång sovmorgon, vilket är ovanligt eftersom jag är en morgonmänniska. Om inte regnet hängde i luften hade jag varit ute nu och tagit en morgonpromenad, men istället ska jag nog fixa frukost.

De här vackra blommorna får representera min söndagsbild hos Fabriken.

Ha en skön söndag alla vänner!

 

Blommor på rad, Decor8

 

Blommor på rad, Trendir

 

Blommor på rad, Decor8 1

Foto: Decor8, Trendir

 

Här kan du titta på fler växt- och blomarrangemang:

lördag 28 maj 2011

UNDERBART TJUSIGA LAMPOR!

 

Har du sett vilka urtjusiga lampor! Lampskärmarna, som kommer från The Karman Company, är gjorda av aluminium och i metallen finns utstansade former av blommor och fjärilar vilka skapar fantastiska mönster när lampan är tänd. Se vilken effekt lamporna bidrar med i den lite avskalade miljön, kontrasten är grymt effektfull.

 

Karman, Central Park Lamps 3

 

Karman, Central Park Lamps 1

 

Karman, Central Park Lamps 2

Foto: Trendir 

 

Här kan du titta på fler vackra lampor:

SÄNGGAVLAR AV GAMMALT SLITET TRÄ

 

Tänk att det kan vara så vackert med gammalt slitet trä. Här kommer några förslag på hur du kan använda träet till att göra en egen sänggavel. Varför inte använda sig av en lastpall och göra en sänggaveln av den, då är den ju i princip färdig och klar.

 

Sänggavel, Apartment Therapy 3

 

Sänggavel med pallar, Stylizimo

 

Sänggavel, Apartment Therapy 4

 

Sänggavel, Apartment Therapy 9

 

Sänggavel, Apartment Therapy

Foto: Apartment Therapy, Stylizimo

 

 

Här kan du titta på fler sänggavlar du kan göra själv:

fredag 27 maj 2011

INSPIRATION TILL BEBISRUM

 

Det är så mysigt att titta på bebisrum, speciellt när de är väl genomtänkta med färger och former. Jag gillar färgställningarna i de här rummen där basen är varma och lugna gråbeige nyanser.

 

Barnrum, Design Crisis

 

Barnrum, Expressen

 

Bebisrum Mollibolli

Foto: Design Crisis, Expressen, Mollibolli

 

Här kan du titta på fler barnrum:

torsdag 26 maj 2011

FÄRDIGARRANGERAT TAVELKOLLAGE

 

För någon dag sedan var jag inne och snurrade i den sköna webbutiken Anyhow och hittade det här fina tavelkollaget. Kollaget är ihopsatt och färdigarrangerat så tavlorna är bara att hänga upp på väggen utan att du själv behöver pussla ihop dem. Storleken på arrangemanget är 65 x 90 och kostar 765 kr.

 

Kollage med ramar, Anyhow

Foto: Anyhow

 

 

Här hittar du mer inspiration om du vill göra ett eget tavelkollage:

onsdag 25 maj 2011

GÖR ETT EGET BORD MED INDUSTRIKÄNSLA

 

Via Apartment Therapy hittade jag till Lowe's Creative Ideas där det finns en beskrivninghur du kan göra det här fina bordet med industrikänsla. För den händige ser det absolut inte svårt ut.

 

Bord, Lowes Creative Ideas

 

Bord, Lowes Creative Ideas 1

 

Bord, Lowes Creative Ideas 2

Foto: Lowe's Creative Ideas

 

Här kan du titta på fler fina bord:

TACK FÖR ALL FANTASTISK HJÄLP!

 

Stort tack alla ni som gav mig massor med goda råd igår angående mitt svåra val av gardiner till lilla lägenheten!

Jag är absolut inne på att sätta gardinstängerna i samma höjd och troligen följer jag Petras råd att montera stängerna 20 cm över det högre fönstret för att få upp takhöjdkänslan.

Min anonyme målarvän rekommenderade att sätta skenan i taket och det är något som jag absolut inte har förkastat än, ett annat alternativ är att montera skenan så nära taket som möjligt.

Troligen väljer jag ett tjockare tyg som kanske hjälper till att dölja att det ena fönstret sitter lägre än det andra.

Jag velar fortfarande över om det blir en rak kappa (enklast), en hissgardin (stilrent) eller längder (vackert). Nackdelen med längder är att soffan står precis nedanför det stora fönstret.

Som tur är har jag några veckor på mig att fundera över mitt val innan jag har möjlighet att besöka lilla lägenheten igen. Undertiden ska jag gå runt i alla tygaffärer här i Västerås och känna och dra i så många gardiner jag kan!

 

Hissgardiner

 

Hissgardin, The Telegraph

Hissgardin, Sköna Hem 1

Hissgardin, Frapp   Hissgardin, Vit, Textilonnet.se  

Hissgardin, Syster Lycklig  

Hissgardin, Sköna Hem 2

 

Maken ville ha lila accentfärg något som jag tyvärr inte har lyckats följa, så för hans skull kanske jag ska välja lila gardiner som Annelie gav förslag på!

Hissgardin, plommon, Textilonnet.se

 

 

Gardinstång i taket eller högt upp på väggen

 

Montera gardinstången i taket, Living etc via Add simplicity

Gardinstång monterad i taket, Hem och inredning.blogg

Vita gardiner, One quiet afternoon.blogspot

Foto: The Telegraph, Sköna Hem, Frapp, Textilonnet, Syster LyckligLivingetc via Simplicity, Hem och inredning, One quiet afternoon

tisdag 24 maj 2011

NYA UNGDOMSTAPETER FRÅN MIDBEC

 

Tapetleverantörerna har upptäckt att ungdomar är en grupp att räkna med. Det är en målgrupp som blir alltmer delaktig och som själva kommer med starka åsikter om hur det ska se ut i deras rum. Men om föräldrarna ska gå med på ungdomarnas idéer så måste det även vara rimligt och därför kan inte ungdomstapeter ligga i samma prisklass som de vuxnas vilket tyvärr medför att de ofta är papperstapeter.

Näst ut bland ungdomstapetkataloger är Code Red från Midbec. Det som är gemensamt för flera av alla dessa ungdomstapeter är att de ofta har ett urbant utseende, vilket även gäller Code Red.

 

Midbec, Code Red 1

 

Midbec, Code Red 15   Midbec, Code Red 13

 

 

Midbec, Code Red 5   Midbec, Code Red 6

 

 

Midbec, Code Red 3   Midbec, Code Red 12

 

 

Midbec, Code Red 9   Midbec, Code Red 10

 

 

Midbec, Code Red 2   Midbec, Code Red 11

 

 

Midbec, Code Red 45   Midbec, Code Red 8

 

Foto: Midbec , Åse – Interiörguiden

 

Här kan du titta på fler ungdomstapeter:

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com