lördag 30 april 2011

GRÖNT ÄR SKÖNT TILL HALVA PRISET

 

Idag var jag och maken en sväng förbi IKEA. En glad överraskning var att de hade halva priset på alla växter! Jag tycker det är så fint med växter men tyvärr tar jag alltid död på dem, men nu ska jag försöka igen. Fyra växter fick jag med mig hem. Wich me luck!

 

P1090511

P1090512

Foto: Åse – Interiörguiden

BOKHYLLA AV LÅDOR

 

Istället för att slänga gamla lådor kan man uppenbarligen pussla ihop dem och skapa en vacker och praktisk hylla istället. Hurra för återvinning!

 

Hylla av lådor, Urban Retro

Foto: Urban Retro

 

 

Här kan du titta på fler bokhyllor som man kan skapa själv:

fredag 29 april 2011

TERRASSLASYR TILL TRALLEN

 

Trallen är tvättad och det är dags att behandla den. Om du inte vill olja in den varje år så finns det ett annat, mindre underhållskrävande alternativ och det är att lasera trallen med en terrasslasyr.

Det finns flera olika terrasslasyrer på marknaden och det är viktigt att du väljer rätt produkt för din trall beroende på om den står under tak eller inte. Här kommer jag att ge exempel på två olika terrasslasyrer (informationen är hämtad från respektive leverantörs hemsida).

 

Terrasslasyr till trallen, Beckers 2

 

Demidekk Terrasslasyr

 

Jotuns Demidekk Terrasslasyr kan du använda på impregnerad trall, terrassgolv, trappor och trädgårdsmöbler. Den här lasyren bildar ingen film vilket gör att du kan använda den om trallen står utan tak och utan skydd mot sol, väder och vind.

Demidekk Terrasslasyr är en alkydbaserad, vattenburen specialolja  med mycket god inträngning. Den goda inträngningen gör träet mycket vattenavvisande och skyddar mot uppsprickning. Lasyren innehåller även UV-filter och pigment vilket skyddar träet mot ljusnedbrytning. Den innehåller även medel mot ytmögel. Lasyren kan brytas i flera olika kulörer. Lasyren beräknas hålla i ca tre år.

 

Innan du sätter igång

Tänk på att träet skall vara fast, rent och torrt innan du laserar det. Nytt impregnerat trä bör torka innan det behandlas. Använd fuktmätare om du är osäker.

Produkten ska inte appliceras i direkt solljus, vid fuktig väderlek eller låga temperaturer. Låg temperatur och hög luftfuktighet förlänger torktiden väsentligt. Kontrollera att det inte är risk för regn det närmaste dygnet efter applicering.

 

Applicering

Rör om produkten noga innan du använder den. Påför en tunn strykning Demidekk Terrasslasyr på 1-2 brädor i hela dess längd, torka bort eventuellt överskott av produkten med en torr luddfri trasa. Lasyren ska tränga in i träet och inte bilda film på träytan. 

 

 

 

Jotun, Demidekk Terrasslasyr

 

 

Beckers Terrasslasyr

 

Den andra produkten jag tänkte presentera är Beckers Terrasslasyr som är anpassad för att användas på terrasser, staket och trädgårdsmöbler. Lasyren fungerar utmärkt på tryckimpregnerat trä, obehandlad furu samt gran.

Tillskillnad från Demidekk Terrasslasyr bildar Beckers Terrasslasyr en tunn film som ger en hållbar, vattenavvisande och lättstädad yta under 2-3 år. Filmbildningen innebär att träet bör stå under tak och inte utsättas för regn eftersom vatten som blir liggandes på ytan kan krackelera den tunna film som lasyren har bildat. Terrasslasyren är brytbar och går att få i flera olika kulörer.

 

Innan du sätter igång

Tänk på att träet skall vara fast, rent och torrt innan du laserar det. Nytt impregnerat trä bör torka innan det behandlas. Använd fuktmätare om du är osäker.

Produkten ska inte appliceras på solheta ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 1- 2 timmar från målningens avslutande.

 

Behandling

Nytt obehandlat och tryckimpregnerat samt tidigare behandlat, rengjort trä grundoljas tunt med Grundolja V. Torka bort överskottet av grundoljan efter 15 minuter och lasera vått i vått med spädd (10-20% vatten) och väl omrörd Terrasslasyr. Stryk Terrasslasyren mycket tunt så att den räcker till 10-15 m2. Låt torka ett dygn och stryk ytterligare en gång tunt med spädd Terrasslasyr. Lasera en bräda i taget för att minska risken för överlappning och ojämn kulör.

 

 

Beckers Terrasslasyr

 

 

Lycka till!

BRÖLLOPSYRA

 

Stort grattis till Kate och William på deras bröllopsdag. Precis som när Victoria och Daniel gifte sig har flera olika produkter tagits fram för att hedra och uppmärksamma bröllopet. Här är det Graham & Brown som har skapat en vacker tapet, Crowns & Coronets, med mönster som består av kronor och tiaror.

 

Tapet från Graham & Brown

Foto: Graham & Brown

torsdag 28 april 2011

FÄRGGLATT UTOMHUS

 

Tänk om fler hus kunde vara målade så här färgglatt!

 

singapore, Design Sponge

 

Färgglatt hus, ChicTip

 

Wahroonga-Preparatory-School, Design Milk

Foto: Design Sponge, ChicTip, Design Milk 

 

Här kan du titta på fler exteriörer:

STILLEBEN AV VARDAGSFÖREMÅL

 

Det är inte svårt att skapa vackra stilleben av vardagsföremål i hemmet, det kräver bara lite fantasi. Men om fantasin uteblir så kan jag här bidra med lite idéer.

Själv blir jag mest inspirerad av den första och sista bilden, vilken gillar du?

 

Stilleben av vardagsföremål. canadian_house_and_home

 

Stilleben med vardagsföremål, Apartment Therapy

 

Stilleben med vardagsföremål, Country Living

 

Stilleben med vardagsföremål, Pottery Barn

 

Stilleben med vardagsföremål, Sköna Hem

Foto: Canadian House and Home, Apartment Therapy, Country Living, Pottery Barn, Sköna Hem

onsdag 27 april 2011

FÄRGGLATT DEKORERADE GATOR

 

Trasig asfalt på gator och gångbanor kan vara irriterande och bidra till ett fult intryck, men Juliana Santacruz Herrera har lösningen. Hon har nämligen dekorerat sprickor och håligheter i Paris gator med färgglada tyger. Visst är det vackert!

 

Färgglad gata, Juliana Santacruz Herrera 1

 

Färgglad gata, Juliana Santacruz Herrera 4

 

Färgglad gata, Juliana Santacruz Herrera 2

 

Färgglad gata, Juliana Santacruz Herrera

Foto: Juliana Santacruz Herrera via Design Milk

BURKAR SOM KAKFAT

 

Om du har några burkar hemma i olika storlekar som du tycker om men som du inte riktigt vet vad du ska göra av, så kommer ett förslag här: gör ett kakfat i olika nivåer av dem! Fint, smart och dekorativt.

Kolla även in de fina ramarna som ser ut att vara gjorda av linjaler.

 

Burkar som kakfat, Shelterness

Foto: Shelterness 

 

Här får du fler idéer till vad du kan göra med burkar:

tisdag 26 april 2011

FRÅN GÅRD TILL SUPERMODERNT HUS

 

När man ser insidan av den här supermoderna interiören är det svårt att tänka sig att huset faktiskt är en holländsk gård från 1800-talet.

I det här vackra huset bor inredarna Coby och Roelof Boermas. De har verkligen gjort en totalförvandling av interiören, i princip allt är nytt. Den nya inredningen är personlig; här blandas egenhändigt skapade möbler från naturen och lantliga rustika möbler med moderna inslag. Det är en intressant och genomgående mix av möbler och prylar, basen är ljus vilket gör det lätt att göra om och ta in färger i hemmet.

 

Gård med modern känsla 1

 

Gård med modern känsla 2

 

Gård med modern känsla 3

 

Gård med modern känsla 4

 

Gård med modern känsla 5

 

Gård med modern känsla 6

 

Gård med modern känsla 7

 

Gård med modern känsla 8

 

Gård med modern känsla 9

 

Gård med modern känsla 10

Foto: Sköna Hem 

 

 

Här kan du titta på fler fina interiörer:

HALSBAND FRÅN MARMALAID

 

Jag bara måste visa det här vackra halsbandet (MarMalaid) som jag vann för ett tag sedan via en tävling hos Anna Inreder i samarbete med Holmbytorp, visst är det vackert!

 

P1090508

 

P1090507

 

P1090509

Foto: Åse – Interiörguiden

VACKERT LAPTOPSKYDD I TRÄ

 

Jag har tidigare visat ett gäng olika laptopkuddar som skyddar låren från datorns värme när man har den i knät. Visst var de praktiska och vissa även rätt fina, men ingen slår den här; ett laptopskydd i trä, designat av Moskvabaserade Dopludo Collective. Visst är den snygg, problemet är bara tyngden, den ser tung ut.

 

Laptop skydd 2, Dopludo   Laptop skydd 1, Dopludo

Laptop skydd 3, Dopludo

Foto: Dopludo via Blue Ant Studio

måndag 25 april 2011

NYA FÄRGER PÅ MIKMAKS KUDDAR

 

MIKMAK har kommit ut med två nya vackra färger på sina kuddar; en havsgrön nyans med namnet Aqua Lagoon och den andra i en smutsgul ton som fått namnet Yellow Casbah. Visst är de underbara! Kuddarna är tillverkade i indisk dupionsiden och har färgmatchade dragkedjor. Priset är 399 kr/st.

 

Kuddar från Mikmak 1

 

Kuddar från Mikmak

Foto: MIKMAK

 

 

Här kan du titta på fler vackra kuddar:

söndag 24 april 2011

UNDERBART VÅRVÄDER!

 

Vilken underbart väder det har varit nu under påsken. Vi har passat på att både grilla och haft picknick ute i solen. Ansiktet har fått lite färg och den bleka vintertonen börjar försvinna.

Det fina vädret har jagat ut mig i solen och jag har börjat jogga (eller kanske snarare lunka ha, ha). Idag var jag ute för fjärde gången och det är faktiskt inte längre en nära-döden-upplevelse även om det inte är njutningsfullt heller, inte alls! Efter joggingrundan satte jag mig på balkongen i solen och hamnade i någon slags härlig koma. Kvällsmaten bestod av vietnamesisk mat, underbart, vilken eftermiddag!

Ikväll tänkte jag bjuda på riktigt vackra interiörbilder av fotografen Francis Janisch, jag tycker verkligen om den vackra vårkänslan bilderna förmedlar. Med det vill jag önska dig en fortsatt fin kväll.

 

Vårfint, Francis Janisch 1

 

Vårfint, Francis Janisch 2   Vårfint, Francis Janisch 4

 

Vårfint, Francis Janisch 3

Foto: Francis Janisch

FICK DU NÅGRA PÅSKÄGG IGÅR?

 

Fick du några påskägg igår? Själv köpte jag hem lösgodis i förrgår och åt självklart alldeles för mycket. Jag fick inget påskägg igår (tur det) men om jag hade fått ett så hade det varit kul om det såg ut som något av de här här nedan.

 

Idag är det söndag och det här får bli min söndagsbild hos Fabriken.

 

Påskägg, Martha Stewart

Foto: Martha Stewart

lördag 23 april 2011

fredag 22 april 2011

DEKORERA TRALLEN

 

Här kommer några idéer på hur man kan dekorera sin trall. Varför inte låta bli att lägga ut några av tralldelarna och istället hälla stenar i det hålrum som bildas, eller så kan du lägga konstgräs där.

 

Fin detalj på trallen med konstgräs, Bukefalos

 

Fin detalj på trallen, Balkongbloggen

 

Fin detalj på trallen med konstgräs, Balkongbloggen

Foto: Bukefalos, Balkongbloggen

torsdag 21 april 2011

NU ÄR DET PÅSK!

 

Nu är det påsk!

 

Påskdekoration, Furniture and design

Foto: Furniture and Design

OLJA IN TRALLEN

 

När du väl har tvättat och gjort rent din trall och efter att den är riktigt torr är det dags att olja in den. Nytt tryckimpregnerat trä ska torka ordentligt innan den oljas in, använd fuktmätare om du är osäker.

 

Olja in trallen

 

Genom att regelbundet olja in din trall får du en vattenavvisande yta som är lätt att underhålla. Oljan skyddar även mot uttorkning och sprickbildning samtidigt som den ger träet ett fräscht utseende och framhäver den egna vackra färgen. Om du önskar en annan färg på oljan går den ofta att bryta i någon annan kulör.

 

Trätrall Sibirisk lärkträ 28x120 mm - Beijer Byggmaterial

 

Applicering

Applicera träoljan med pensel, roller eller trasa upprepade gånger så länge träet suger. Eventuellt överskott som finns kvar i form av blöta partier efter 30 minuter torkas bort med trasa. Undvik att olja in ytor vid risk för regn inom det närmaste dygnet.

 

Viktigt

Många oljor kan självantända. Använda trasor, trassel m.m läggs i vatten eller eldas upp.

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com