måndag 28 februari 2011

SOCKERSKÅL FRÅN LAGERHAUS

 

För ett tag sedan köpte jag en ny sockerskål. Jag ville ha en typisk sockerskål i glas med lite krusiduller och lock. Jag hittade fina varianter på både Indiska och Åhléns men valet föll på en från Lagerhaus för 69 kr, som hittat!

När jag rensade lite här hemma hittade jag ett Alfapet-spel, gissa om jag blev glad! Det är så klart bokstäverna jag vill åt. Nu riskerar alla mina bilder här hemifrån att få en bokstavsbeskrivning!

 

Sockerskål från Lagerhaus 3

 

Sockerskål från Lagerhaus 8   Sockerskål från Lagerhaus 9

 

Sockerskål från Lagerhaus 2

Foto: Åse – Interiörguiden

MR PERSWALL OCH RÄDDA BARNEN

 

För ett tag sedan presenterade jag Mr Perswalls nya fototapetkollektionen Hide & Seek vars lekfulla tapeter är tänkta att passa i barnrum.

Mr Perswall har nu inlett ett samarbete med Rädda Barnen för att hjälpa till att stödja ett av deras utbildningsprojekt i Elfenbenskusten. För varje kvadratmeter som säljs av tapeten Role Model skänker Mr Perswall 100 kronor till Rädda Barnen.

Mr Perswall vill även engagera alla lågstadieskolor i landet att uppmärksamma projektet. Tapeten Role Model kan beställas gratis av skolor och på den får barnen sätta upp sina egna teckningar där de har ritat vad de vill bli när de blir stora. Om barnen fotograferar sig tillsammans med tapeten och därefter skickar in bilden till Mr Perswall skänker Mr Perswall 100 kronor i skolans namn.

Här kan du läsa mer om projektet och se hur insamlingsarbetet fortgår.

 

Mr Perswall fototapeter P121503-4

Foto: Mr Perswall

RANDIGT

 

Det är helt enkelt väldigt fint med räder oavsett om det är målat eller kaklat!

 

Måla väggen, Shelterness

 

Kakel, Made a mano

 

Ränder, Trendir

 

Målad panel, Nordsjö

 

Randigt, Apartment Therapy

Foto: Shelterness, Made a mano, Trendir, Nordsjö, Apartment Therapy 

 

Här kan du hitta mer inspiration med ränder:

söndag 27 februari 2011

VISA DINA FOTON, SÅ HÄR KANSKE?

 

Det här är verkligen roliga och helt klart annorlunda sätt att visa upp sina foton på, eller hur!

 

Foton, Apartment Therapy 1

 

Foton, Apartment Therapy 2

 

Foton, Apartment Therapy 3

 

Foton, Apartment Therapy 4

 

Foton, Apartment Therapy

Foto: Apartment Therapy 

 

Här kan du få fler idéer hur du kan visa upp dina foton och bilder:

VACKER OCH ROFYLLD INTERIÖR

 

Den här interiören är så vacker att titta på och ger ett underbart rofyllt intryck. Färgerna är perfekt kombinerade där små variationer av vitt, beige och varma gråa kulörer har använts, se till exempel ränderna på väggen. Trämöblerna är både skulpturala och rustika, moderna och gamla.

Den här vackra interiören är mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild.

 

Interiör ton i ton, Sköna Hem

Foto: Sköna Hem

KLOCKA AV TAVLOR

 

För ett tag sedan visade jag en väggklocka där siffrorna bestod av väckarklockor, den här varianten av väggklocka, där tavlor utgör siffrorna tycker jag nästan ännu bättre om!

Klockan går att köpa via Dutch by Design och kostar £45.00. Själv tycker jag att klockan kan bli ett roligt DIY projekt!

 

Klocka av tavlor

Foto: Dutch by Design via Shelterness

lördag 26 februari 2011

ÅTERVINNING

 

Snygg återvinning, eller hur!

 

office #2

Foto: Apartment Therapy

JAG TÄVLAR

 

Just nu är det många av mina favoritbloggar som anordnar riktigt bra tävlingar som jag inte vill gå miste om och självklart passar jag även på och tipsa dig om dem.

 

Underbara Milla med bloggen Andante firar att hon nu har startat sitt företag Millandante Inspiration genom att bjuda på en tävling. Vinnaren får välja valfri bild från den här sidan. Sista tävlingsdag är den 20 mars. Millas livsöde och fantastiska återhämtning har gripit tag i mig och jag ser alltid fram emot att läsa hennes inlägg på bloggen. Jag önskar henne verkligen lycka till med företaget!

 

m.sign 5

 

 

 

Jannice med bloggen Simplicity har anordnat en tävling där vinsten är bäddset från Beach House Jersey Sheets, de vill jag verkligen vinna! Tävlingen pågår till den 6 mars. Klicka här så kommer du direkt till tävlingssidan. Jannice är Feng Shui konsult och inredare och bjuder på massor med bra tips och fantastiska bilder på sin blogg.

 

tavling-simplicity1

 

 

Via bloggen Room and Serve kan du nu tävla om att vinna en vacker illustration av Tor Heidendahl. Klicka här så kommer du direkt till tävlingen. Tävlingen pågår till 10 mars. Helenas blogg är en fantastisk inspirationskälla och ofta bjuder hon även på riktigt bra tävlingar som denna!

 

sla-dig-till-ro_134345424

 

 

Decoria anordnar, i samarbete med Craft Factory, en tävling där du kan vinna det fina halsbandet, I love Darlarna, från messini design. Klicka här så kommer du direkt till tävlingen som är öppen till och med den 2 mars.

 

Tävling, halsband

 

 

Vem vill inte vinna ett sådant här vackert dagblocksblad från Signerat.se som tillverkas efter vinnarens önskemål! Tävlingen anordnas av Susanne med den underbara bloggen Snusans Inredninsblogg, klicka här så kommer du direkt till tävlingen som pågår till och med den 10 mars.

 

tavling_signerat

 

Lycka till!

fredag 25 februari 2011

HELLO KITTY HUS

 

Det här är ju helt galet, ett hus med Hello Kitty tema rakt igenom. Vem orkar med det? Huset går att hyra för de som semestrar i Taiwan.

 

hello-kitty-house-design-1

 

hello-kitty-house-design-2

Foto: Digs Digs

SVARTA JORDGLOBER

Jordglober är något som kommer och går, ibland är de superpopulära och där emellan glöms de nästan bort helt.

Jag hittade ett gäng svarta och silverfärgade jordglober på sidan Jordglob där det även finns glober i andra färger och självklart även de traditionella som vi kanske främst känner igen.

Var är vi nu, är det inne eller ute med jordglober? Jag stör mig mest på storleken, de är ofta rätt stora och kräver ganska mycket plats, annars så gillar jag dem starkt.

 

Jordglob.se, Svarta

 
Foton: Jordglob

 

Här kan du titta på fler jordglober och kartor:

torsdag 24 februari 2011

LANTLIGT HEM MED MODERNA INSLAG

 

Jag gillar det här, jag gillar den lantliga miljön som är blandad med den hårda betongen och de moderna inslagen i möbler och prylar. Jag gillar även fototapeterna som helt enkelt är supercoola eftersom de skapar djup och ger rummen spännande dekorer och fejkade utsikter.

 

vintage-farmhouse1

 

vintage-farmhouse

 

vintage-farmhouse2

 

vintage-farmhouse3

 

vintage-farmhouse4

 

vintage-farmhouse5

 

vintage-farmhouse6

 

vintage-farmhouse7

 

vintage-farmhouse8

Foto: Trendir

UNDERBARA SÄNGKLÄDER!

 

Det är helt underbart att titta igenom Aura Homes hemsida, deras produkter och framför allt bilderna är helt underbara. Här visar jag några av deras underbara sängkläder. När man ser bilderna vill man ju bara hoppa upp i sängen, dra täcket över sig och sjunka ner bland de sköna mjuka kuddarna! Speciellt en sådan här dag då det är så bedrövligt kallt ute!

 

Sängkläder, Aura

Sängkläder, Aura 3

Sängkläder, Aura 1

Sängkläder, Aura 2

Foto: Aura Home via The Style Files

onsdag 23 februari 2011

SMARTA OCH SNYGGA KÖKSREDSKAP

 

Tvillingbröderna Richard och Antony Joseph har sedan 2003 arbetat med att formge smarta och snygga köksredskap för det egna företaget Joseph Joseph. Genom att kombinera form och funktion har de vunnit ett antal välförtjänta designpriser genom åren.

Jag blev genast förtjust i deras produkter när jag såg dem. De är både snygga och till och med dekorativa, de sparar ofta plats och har en praktisk funktion.

 

Joseph-Joseph,Preparation-5

Joseph-Joseph,-Salad-Bowl-a Joseph-Joseph,-Chopping-boa

Joseph-Joseph,-Fold-flat-gr Joseph-Joseph,Preparation-4

 
Bilder: Joseph Joseph

SMYCKEN AV BARNTECKNINGAR

 

Smyckedesignern Mia Van Beek skapar smycken av barnteckningar för Formia Design. Hon har verkligen lyckats översätta barns naiva, fantasifulla och underbara former till vackra smycken, jag bara älskar det!

 

bat pendant

 

flower-pendant

 

gold bee

 

monster keychain

Foto: Formia Design via If it's hip, It's here

REIDAR, NY STOL FRÅN IKEA

 

Har du sett vilka fina stolar! Reidar heter de och finns att köpa hos IKEA! Stolarna finns i färgerna beige, blå, orange, svart och vit och är gjorda av aluminium vilket gör att de även fungerar utomhus. Priset för en stol är 499 kr.

 

 

reidar-stol-bla__0121719_PE278277_S4   Stol, Reidar, IKEA 1

reidar-stol-svart__0121717_PE278275_S4   reidar-stol-vit__0121723_PE278281_S4

 
Foto: IKEA
Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com