söndag 28 februari 2010

TAPETER FÖR TJEJER

 

Att hitta tapeter till tjejer är inte alltid det enklaste. Men tittar man runt så finns det ändå ganska många tapeter som varken är för barnsliga eller för vuxna i sina mönster och som kan passa till ett tonårsrum.

Här kommer några förslag på tapeter till alla er tjejer som vill snygga till ert rum med en häftig fond!

 

       Caselio, Ultra Caselio, Mademoiselle1

InTrade, La Perla

       InTrade, Bijoux InTrade, Urban Jungle

InTrade, Urban Jungle1

       Caselio, Mademoiselle InTrade, Uni Royal

       InTrade, Popier Peint Caselio, Mademoiselle1 

Marburg Wallcoverings, Alice

InTrade, Boutique

      Eco, Artist11 Marburg Wallcoverings, Alice1

InTrade, Moda

      Caselio, Mademoiselle3 InTrade, Urban Jungle

InTrade, Pip

Caselio – Ultra, Caselio – Mademoiselle, InTrade – La Perla, InTrade – Bijoux, InTrade – Urban Jungle, InTrade – Urban Jungle, Caselio – Mademoiselle, InTrade – Uni Royal, InTrade – Popier, Caselio – Mademoiselle, Marburg Wallcoverings – Alice, InTrade – Boutique, Eco – Artist,  Marburg Wallcoverings – Alice, InTrade – Moda, Caselio – Mademoiselle, InTrade – Urban Jungle, InTrade – Pip

JAG ÄR EN VINNARE!

 

Jag är en vinnare! Det är ingen idé att vara blygsam, jag har vunnit en till tävling! Det är helt fantastiskt! Tidigare i veckan fick jag ju reda på att jag hade vunnit två fantastiska koppar via en tävlig hos Henrick's tankegångar, och nu detta!

Jag är riktigt glad över att jag har vunnit det här vackra halsbandet från House of Jammi. Jag är en riktig jeanstjej, så halsbandet kommer att liva upp min vardagliga och, för det mesta, ganska tråkiga klädsel!

 

House of Jammis, Smycke

Foto: House of Jammi

lördag 27 februari 2010

INRED MED SILVER

 

Silver är en underbar färg och passar utmärkt att använda sig av i inredningssammanhang. Jag gillar kombinationen av gamla stilmöbler och silver så som på första bilden. Att blanda stilar, material och olika lyster är ju en av årets inredningstrender.

När det gäller tapeter har silver blivit en vanlig komplementfärg, se här. Silverfärgade tapeter har dessutom den fördelen att de kan reflektera ljus i rummet, vilket kan vara en fördel om rummet är mörkt.

 

Workspacestylse, Silver home office

Decopad, Silver bathroom

Aeparch, Silver interior

Style-files, Silver inredning

Trade-exporter, Silver kitchen

Foto: Work Space Style, Decopad, Aeparch, Style-files, Trade-exporter

fredag 26 februari 2010

Målning och tapetsering i helgenVad ska ni göra i helgen? Själv ska jag måla och tapetsera, det ska bli riktigt kul! Det blir ingen jätteförändring, jag ska måla vitt, nu är väggarna beige, och på en vägg ska jag tapetsera Cole & Sons traditionella trädtapet, Woods, som finns i katalogen Contemporary II. Det kanske inte är så påhittigt för en som arbetar i en färgaffär, men jag ser så många tapeter och hittar nya favoriter varje vecka, men det går ofta ganska fort innan jag tröttnar på dem, men den här tapeten har jag faktiskt inte tröttnat på, så då är det rätt val!


SMART FÖRVARING I KLASSISK RETRO


Redan 1969 formgav Dorothee Becker förvaringssystemet Uten.Silo, och visst är den lika modern idag som då, speciellt nu när 60- och 70-talsretro är så oerhört populärt och en av årets trender.
Uten.Silo formgavs under en period så plast var högsta mode och ett populärt material att formge och arbeta med bland flera framstående och internationellt framgångsrika designers. 

Inspirationen till Uten.Silo har Dorothee hämtat från sina tidiga barndomsminnen då hennes far ägde ett apotek och en fotobutik. Där fanns massor av lådor som innehöll spännande prylar och där fanns även en toalettväska som hände på väggen, väskan hade massor med fack till de prylar som var tvungna att förvaras stående. Dorothee glömde aldrig bort den praktiska väskan och använde den som inspirationskälla när hon designade Uten.Silo.

Vitra Design Museum producerar både originalet från 1969 och även en mindre variant av Uten.Silo som är från 1970.

Vitra, Uten.Silo1 Vitra, Uten.Silo2
Vitra, Uten.Silo4 Vitra, Uten.Silo3
Foton: Vitra

torsdag 25 februari 2010

DRÖMMAR OM ETT EGET ARBETSRUM!

 

Jag har en dröm om att någon gång få ett litet eget arbetskrypin. Jag vet att det inte kommer att hända på bra länge, men drömma kan man ju alltid. Jag hittade de här fantastiska arbetsrummen hos Pottery Barn och jag skulle kunna tänka mig att flytta in hela möblemanget i flera av fallen.

 

Pottery Barn, Arbetsrum

Pottery Barn, Arbetsrum1

Pottery Barn, Arbetsrum4

Pottery Barn, Arbetsrum5

Foton: Pottery Barn

JAG VANN MUGGARNA!

Hurra, jag är så glad!! Jag är den lyckliga vinnaren av två fantastiskt fina muggar från Rörstrand som heter Kurbits. Tävlingen anordnades av Henrick på bloggen Henricks Tankegångar. De kommer att komma väl till hands eftersom jag är en riktig te-drickare, perfekt eftersom muggen rymmer 0,5 l.Foto: Henricks tankegångar/Rörstrand, Åse - Interiörguiden

onsdag 24 februari 2010

DET BLEV EN TILL MÅLNING

Det där med att måla var ju kul! I helgen satte jag mig och målade en till teckning, motivet är även den här gången hämtad från vår resa i Asien förra våren, närmare bestämt Hong Kong. Det här med att måla måste jag nog försöka göra till en vana när jag är ledig! Här är den som jag gjorde för någon vecka sedan.


tisdag 23 februari 2010

måndag 22 februari 2010

FLER TAPETNYHETER FRÅN CASADECO

 

Förra veckan presenterade jag den första tapetnyheten i år från Casadeco; Reflect. Nu tänkte jag visa några inspirationsbilder från ytterligare en katalog som heter Babylone.

I tapetkatalogen Babylone finns det inte så många mönster att välja mellan, däremot finns varje mönster i desto fler färgställningar. Grundfärgerna går i ljusa beiga och vita nyanser medan accenterna är starkare; turkosa, rosa och orangea.

Själv är jag väldigt förtjust i magnoliamönstret vars mönster dessutom håller sig innanför våden vilket innebär att man kan sätta upp en våd som dekoration på väggen.

 

Casadeco, Babylone

Casadeco, Babylone14

       Casadeco, Babylone1 Casadeco, Babylone3

Casadeco, Babylone12

       Casadeco, Babylone6 Casadeco, Babylone4

Casadeco, Babylone 1

       Casadeco, Babylone2 Casadeco, Babylone5

Casadeco, Babylone16

       Casadeco, Babylone9 Casadeco, Babylone10

Casadeco, Babylone13

       Casadeco, Babylone8 Casadeco, Babylone7

Casadeco, Babylone15

Foto: Casadeco, Åse - Interiörguiden
Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com