söndag 31 januari 2010

RÖDA ASIATISKA INFLUENSER

 

Jag gillar inredningar och detaljer med asiatiskt tema, och därför tycker jag att de här möblerna och tillbehören är riktigt fina. Det är en tacksam stil att tycka om just nu eftersom de asiatiska influenserna dyker upp lite överallt i inredningssamman-hang.

Här är det Laura Ashley som har skapat en inredningsserie under temat Orienten. Hon har dock gjort det väldigt försiktigt. Den typiska röda färgen dominerar och en beige nyans används för att dra tankarna till guld. Trämöblerna är traditionellt mörka med utskurna detaljer.

Själv skulle jag kunna tänka mig att ha den avlånga kudden och boxarna hemma hos oss. Skärmväggen är också helt fantastisk men skulle aldrig få plats.

 

Laura-Ashley,-Interiör

Laura Ashley, Boxar Laura Ashley, Avlång Kudde Laura Ashley, Birdbage

Laura Ashley, Screen Laura Ashley, BordLaura Ashley, KuddeLaura Ashley, Tavla utan ram Laura Ashley, Tavla

  Bilder från Laura Ashley

HEMMA HOS LINDA

 

Jag arbetar i en färgbutik vilket innebär att alla vi som jobbar där är väldigt intresserade av inredning, något som ofta speglar sig i våra hem. En av mina jobbarkompisar, Linda, har låtit mig komma hem till henne för att fota hennes inredningar.

Linda och hennes f.d. sambo har byggt om större delen av lägenheten, de har rivit väggar, sänkt taket och målat golven. De har även byggt om både köket och badrummet.

Innan de flyttade till den här lägenheten bodde de i en lägenhet som de hade inrett med ekmöbler och beiga nyanser. När de skulle göra om den här lägenheten ville de ha en helt annan färgställning, något mer stilrent. Basen blev vit och svart. Med tiden har Linda lagt in andra färger för att lätta upp den hårda kontrasten.

 

Vardagsrum

Mattan och den gröna tapeten från Casadecos katalog Oslo är på väg att bytas ut. Det lutar åt att det eventuellt blir en tapet med lila inslag. Även om grönt är en av Lindas favoritfärger så passar färgen inte riktigt längre tillsammans med de andra färgerna i övriga lägenheten, därför ska den bytas ut.

Linda 034 

Hemma hos Linda

 

Kontor

Det här är ett riktigt favoritrum, känslan som Linda har lyckats skapa gör att hon trivs väldigt bra här inne.

Linda 001 Linda 002

Hemma hos Linda1 

 

Hall

Från början satt en vit tapet med turkosa blommor i hallen, men i dag är den övermålad med svart färg. Hallen är stor och rymlig och ger ett välkommet intryck när man kliver in i lägenheten.

Linda 049 

Hemma hos Linda2

Linda 053

 

Badrum

Badrummet är precis klart. Handfatet har kommit på plats och resultatet är riktigt snyggt. Det enda som fattas är ett förvaringsskåp, men än så länge har Linda inte hittat RÄTT skåp.

Hemma hos Linda3 

 

Kök

Matgruppen i ek kommer att bytas ut mot vita möbler. Tapeten som sitter bakom plexiglasskivan ska också bytas ut. Köket saknar än så länge fläkt och självklart ska även en sådan sättas på plats.

Linda 056

Hemma hos Linda4 

 

Sovrum

Sovrummet är vitt, svart och turkost och riktigt fräscht. På fondväggen sitter en underbar tapet från Osborne & Littles katalog Tara.

Linda 075

Hemma hos Linda5

Foto: Åse - Interiörguiden

Som jag har skrivit här ovan så är Linda inte klar med sin inredning, hon är dessutom på väg att tapetsera om och byta ut vissa möbler. Jag är säker på att det kommer att bli riktigt fint så självklart kommer jag att följa upp hennes resultat.

TRENDER 2010 - ÄKTHET

Det här året ska vi tydligen sträva efter äkthet i inredningen. Det betyder både att vi kommer att söka efter rättvisemärkta och ekologiskt framtagna produkter samtidigt som det betyder att vi kommer att söka efter det som är handgjort och gammalt med äkta patina.

Här är några inredningsbutiker på nätet som arbetar med rättvisemärkta och/eller ekologiskt framtagna produkter:
Själv plockar jag in ytterligare två aspekter i äkthetsbegreppet och det är själva råvarorna; att de tydligt är hämtade från naturen. Den andra aspekten gäller det faktum att naturen har bidragit med stort inflytande över formgivningen i år och jag tror att den kommer att fortsätta även nästa år.
För de som inte ser det så är golvet gjort av gamla skärp!

Fler trender 2010:

Tittisbod, Ljus Trendir, Birch-candles
Flotsum & Jetsam table, Marcus o´reilly architects
Hometone, Recycled-leather-belt-flooring Apartmenttherapy, Sänggavel
Scandinavian design, Gren Ljussstake CP Lightning, Lampa
Foto: Tittis bod, Trendir, Design spotter, Hometone, Apartment Therapy, Scandinavian design, CP Lighting

lördag 30 januari 2010

SNYGGASTE FODRALET – TILL MACBOOK

Efter allt datakrångel som jag har haft de senaste veckorna, på grund av envisa virus, så har jag bestämt mig för att min nästa dator absolut blir en Mac.

Nu har jag uppenbarligen ännu en anledning till att välja Mac, för vad sägs om de här fantastiska fodralen, specialgjorda för MacBook. Fodralen kommer från Twelve South och kostar $79,99.

 

Twelve South, BookBook - MacBook Protection

Twwlve South, BookBook - MacBook Protection1 

Twelve South, BookBook - MacBook Protection2

Foto: Twelve South

TAPETER MED VITA BLOMMOR PÅ SVART BOTTEN

Blommor är ett populärt mönster och tilltalar en stor grupp människor. Här tänkte jag visa några tapeter med vita blommor på svart botten, både några med mer romantiskt betonade mönster och några mer stiliserade och enkla. Min egen favorit är den tredje tapeten från slutet som kommer från Sandersons katalog Parchment Flowers Papers.
TIPS! När man sätter upp svarta tapeter kan det vara bra att måla en svart rand på underlaget (med väggfärg) där våderna möts, det är nämligen vanligt att en vit kant kan titta fram annars.

Colefax & Fowler
Vita blommor på svart botten
Decor Maison, Trine
Vita blommor på svart botten1
InTrade, Petits Fours
Vita blommor på svart botten2 InTrade, Black & White
Colefax & Fowler - Marchwood wallpapers, DuroAtmosfär III, Colefax & Fowler – Summer Palace, BoråstapeterGarden, Jane ChurchillMalbrook, Decor Maison - Trine, SandersonA Painters Garden,  Boråstapeter – Garden, MidbecDefinitive, Nina CampbellGiverny, InTradePetits Fours, Midbec – Fortune, Nina Campbell – Giverny, SandersonParchment Flowers Papers, Sanderson – A Painters Garden, InTrade – Black & WhiteTechnorati-taggar: ,

TRENDER 2010 – VITLASERAD PANEL

Enligt inredningstidningarnas prognos kommer den vitlaserade panelen bli en trend det här året.
Det var väl egentigen inte Simon och Thomas som var först med att skrika ut sin avsky mot inredningar med mycket furu, men de ropade garanterat högst. Resultatet blev att termen fulfuru kom att bli ett skällsord för furupaneler. Fler och fler kom på att man kan lasera panelen och på så sätt ljusa träet utan att förlora den fina strukturen.
Själv kan jag inte hålla med om att det är någon nyhet och att det ska utvecklas till en trend det här året tror jag redan är försent, trenden har varit här sedan lång tid tillbaka.
Själv skulle jag föredra att täckmåla istället, jag tycker det blir ännu fräschare, men det är självklart en smaksak.
Vad tror du, stämmer det att den vitlaserade panelen blir en trend i år?

Fler trender 2010:

Bolig magasin, Vit laserad köks interiör Hus & Hem, VIt lasyr
Tengberts, Sovrum
InTrade, New York Kila möbler, Josefin pottskåp
Hus & Hem, VIt lasyr1
Foto: Bolig Magasinet, Hus & Hem, Tengberts, InTrade, Kila möbler


Technorati-taggar: ,

fredag 29 januari 2010

RANDIGA TAPETER

Just nu är det väldigt populärt med randiga tapeter. Randiga tapeter är inte bara dekorativa de kan även hjälpa till att förlänga eller höja känslan av ett rum.Vågräta ränder

Om man väljer att tapetsera tapeterna vågrätt, så ger de ett intryck av att väggen blir längre.

Midbec,-Best-of4 Midbec, IndulgenceNina Campbell, Lombardia InTrade, Supernova
Midbec, Carina LInTrade, Plains & Stripes3 Midbec, Khrôma Best of4Sandberg, Miki
Midbec,-Best-of1
Midbec - Best of, MidbecIndulgence, Nina CampbellLombardia, InTradeSupernova, MidbecCarina L, InTradePlains & Stripes, Midbec – Best of, SandbergMiki, MidbecBest of

Lodräta ränder

Tapetserar man dem som vanligt, och låter ränderna gå från golvet till taket så kommer det bidra till att väggen känns högre.

Boråstapeter, Plain StripesBoråstapeter, London
Sandberg, Magnus1
InTrade, Stripes and plains2 InTrade, Petits foursCole-and-Son,-Vivienne6
InTrade, Stripes plains2
Midbec, Cameo Midbec, Check In InTrade Plains & StripesMidbec, B-Lounge1
Midbec,-Best-of
Casadeco, Colors & StripesDecor Maison, Oas
Casadeco – Colors & Stripes Midbec, Carina L InTrade, Plains & StripesMidbec, Check in2
InTrade, Urban Jungle
BoråstapeterPlain Stripes, BoråstapeterLondon, SandbergMagnus, InTradeStripes and Plains, InTradePetits fours, Cole and SonVivienne Westwood, InTradeStripes & Plains, MidbecCameo, MidbecCheck In, InTradePlains & Stripes, Midbec – B-Lounge, MidbecBest of, CasadecoColors & Stripes, Decor MaisonOas, CasadecoColors & Stripes, MidbecCarina L, CasadecoColors & Stripes, Midbec – Check in, InTradeUrban Jungle


Technorati-taggar: ,,
Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com