onsdag 7 april 2010

ÄR DET BLÅTT, TURKOST ELLER PETROLBLÅTT?

 

Visst är det svårt att definiera olika färger ibland, vi har alla våra olika referenser när vi gör våra bedömningar och därför uppfattar vi alla färger lite annorlunda.

Några färger som jag tycker är intressanta är skillnaden mellan blått, turkost och petrolblått. Själv skulle jag skilja ut dem genom att säga att turkost är blått men som går åt det gröna hållet, medan petrolblått är blått med lite grönt i sig men som har smutsats ner.

Hur definierar du på dessa färger, tycker du om någon kulör mer än den andra? Själv är jag störtförtjust i alla dessa blå-, turkosa- och petrolblåa nyanser.

 

Pia Ulin, Blå, petrolblå och turkos inredning

Casadeco, Reflect. Blå, petrolblå och turkos inredning

Ferm Living, Family tree. Blå, petrolblå och turkos inredning Blendworth, Anthology. Blå, petrolblå och turkos inredning

Apartment therapy, Blå, petrolblå och turkos inredning

Foton: Pia Ulin, Casadeco, Ferm Living, Blendworth, Apartment therapy,

4 kommentarer :

Annelie sa...

Oj så svårt att sätta på pränt! Man vet ju i huvudet hur dom olika färgerna ser ut men att förklara det var mycket svårare. Jag tycker att du har gjort en bra definition av dem!

Vad snygga stolarna var!

jenny sa...

Jag håller nog med dig. Petrolblått har jag alltid tänkt mig har lite grått i sig.
Snygga bilder!

Lotta sa...

Jag håller fullständigt med dig!!
Det är så jag också ser färgerna.
Petrol för mig är lite mer grön och framförallt "smutsigare" och mörkare än turkos. Men man märker att kunderena också har svårt ibland att beskriva färgen de vill köpa. Häromdagen hade jag en kund som skulle ha en ljus turkos färg. När vi sedan kom fram till vad hon menade, så kallar jag den färgen mer för mintgrön. ja, som du säger: Alla "ser vi olika" kram kram

thelennoxx sa...

Hmm.. I tend to think of turquoise as a color different from blue (or green for that matter). Just like I define pink as a color different from red, even though it is just red + white.

I often notice that what people define as turquoise, I would define as blue.

Cool question by the way. Got us all thinking =)

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com