tisdag 9 februari 2010

BYGG DIN EGEN SÄNGGAVEL

Jag letar febrilt efter en ny sänggavel, men jag hittar verkligen ingen som jag tycker om. Därför har jag så smått börjat fundera på om jag ska försöka bygga en själv. Här nedan kommer några idéer på  sänggavlar som man kan göra själv.

Här hittar du ännu fler idéer.

Har du något eget förslag på någon annan sänggavel som man kan bygga själv, det skulle vara jätte kul om du kunde dela med dig!

Jag fick ytterligare ett förslag på en sänggavel som man kan göra själv från bloggerskan Loppan Lorums Lekstuga, hon kom med en riktigt rolig och smart idé, titta här får ni se!

Alternativ nr 1

Det verkar inte vara speciellt svårt att bygga en sänggavel av Mdf, skumgummi och tyg. Här finns två olika instruktioner på hur man kan göra, se här eller här. Varför inte såga ut ett eget "Tree" när man ändå håller på!
Hemmakanalen

Alternativ nr 2

Om man orkar kan man klä flera små skivor med skumplast och tyg för att sedan pussla ihop dem till en egen personlig sänggavel.
Livingetc, Sänggavel

Alternativ nr 3

Det går ju också att använda gamla fönsterluckor och ställa dem mot väggen och låta dem fungera som sänggavel. Var får man tag på gamla fönsterluckor?
Brightestyoungtings, Sänggavel

Alternativ nr 4

Det går ju också att bygga en sänggavel av träpaneler i olika nyanser och storlekar, det här förslaget erbjuder variations-möjligheter i det oändliga!
Hgtv, Sänggavel

Alternativ nr 5

Om man inte vill blanda olika träslag i fler stycken kan man ju nöja sig med en stor träskiva, inte helt fel det heller.
Hgtv, Sänggavel

Alternativ nr 6

Det här tyckte jag var ett riktigt snyggt alternativ; att placera en dekorativ vikskärm bakom sängen och låta den fungera som sänggavel.
Southernliving, Sänggavel

Alternativ nr 7

Det här förslaget på sänggavel tycker jag också om, att hänga upp en gammal dörr bakom sängen var riktigt snyggt! Den här idén är nog det som jag själv skulle kunna tänka mig, men var hittar man en vacker gammal dörr? Ett bra ställe att börja leta på antar jag är Blocket.
Elle, Dörr som sänggavel
Foton: Hemmakanalen, Livingetc, Brightest young things, Hgtv, Southern Living, Elle

Det klart att man även kan göra sänggavlar på en klare sätt, som att sätta upp ett tyg eller varför inte wallstickers bakom sängen, då är det ju dessutom enklare att ändra sig och göra om. Jag antar att variationerna är oändliga, se här bara!

13 kommentarer :

Loppan Lorum sa...

Jag kan passa på att smyga in med ett tips från mitt eget sovrum: http://loppanlorum.blogspot.com/2009/08/tips-pa-vaggforvaring.html

Åse sa...

Tack för tipset, det var riktigt häftigt!

//Åse

Kristina - Kix Koll sa...

Det andra alternativet med olika tyger var ju annorlunda och kan nog bli snyggt med rätt tyger men är förstås lite mer jobb.

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Det var många alternativ! Jag har också gått och funderat på att göra en egen sänggavel länge, men inte kommit till skott. Jag gillade vikdörrsalternativet. En klssisk som alt. 1 är också snyggt.

Så kul att du ska på möbelmässan! Hoppas vi får rapporter!

Lillsnörpa sa...

Så mycket snygga förslag!
Jag och min syster gjorde en sänggavel till hennes dubbelsäng i somras. Vi gjorde en ram av listbrädor. sedan gjorde vi ett oregelbundet rutmönster av samma brädtyp i ramen. Gaveln målade jag svart. Svårt att förkara. Kanske kan fånga det på bild nån dag, för det är riktigt snyggt...
Ska bli spännande att se hur din gavel kommer bli :)
Kram!

Lotta sa...

Ja, det finns många fina alternativ:)
Ska bli spännande att se vad du väljer!

kramis

Anonym sa...

Här kommer ännu ett tips för den som ska bygga sänggavel! :-)

Henrik sa...

Här kan du inspiration till olika sänggavlar alternativ be dem om hjälp för att skräddarsy din tygklädda sänggavel.

Andres sa...

Hej, tackar för en bra blogg...

Om du inte är händig så kan du beställa skräddarsydda sänggavlar av AZ Design, obegränsat med valmöjligheter.
Läs mer på hemsidan.. www.azdesign.se
Skräddarsydda sänggavlar
<a

Anonym sa...

För dig som inte kan eller vill bygga en egen sänggavel / huvudgavel kan jag tipsa om jättefina skräddarsydda huvudgavlar som du får i valfri färg ur ett stort urval av tyger - t.e.x. sammet, möbelull, borstad bomull (denim), strukturtyg, blommigt, rutigt eller randigt. Mycket prisvärt och samtidigt högsta kvalitet. Tyger och klädda knappar ingår. För en 180-säng ligger priserna från 4500 sek.
www.apriliainterior.se.

http://www.apriliainterior.se/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=56

Pia Nilsson sa...

Hej,

Tackar för ett inspirerande reportage.. Har själv beställt en specialtillverkad sänggavel i sidensammet med djuphäftade knappar från företaget AZ Design.
Fått nyligen leverans och är jätte nöjd, exklusiv till rätt pris.
Kan rekommendera detta företag om du inte har möjlighet att göra din egen. Ni kan besöka företaget på deras sajt: http://www.azdesign.se

Åse - Interiörguiden sa...

Tack för tipset Pia!

Louise sa...

Hus till Hus i Alingsås kan ha gamla fönsterluckor. :) De har i varje fall ett ganska stort utbud.

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Template by suckmylolly.com